Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Ronde van Nederland – Onderweg naar 1 kerk

7 mei 2019 @ 20:00 - 22:00

Op D.V. 7 mei gaat de Regiegroep hereniging NGK-GKv in gesprek met ouderlingen, diakenen, predikanten, jeugdleiders, commissieleden en verdere geïnteresseerde gemeenteleden – jong en oud – over het samengaan van GKv en NGK in één kerkgemeenschap.

Het Praktijkcentrum voor de kerken en de Nederlands Gereformeerde Toerusting zijn bij de opzet en leiding van deze avond betrokken. Als je dit leest, ben je van harte uitgenodigd! Je kunt je hiervoor aanmelden via https://onderwegnaar1kerk.nl/ronde-van-nederland/

Wat gaan we doen?

Tijdens de “Ronde van Nederland” is er gelegenheid elkaar beter te leren kennen, elkaar te bevragen en te bemoedigen, eventuele zorgen te delen en van elkaar te leren rond de vraag: “Hoe kunnen we elkaar ondersteunen om vitale kerken van Christus te zijn?” We focussen ons daarbij op twee vragen:

  1. Wat heeft de plaatselijke kerk – om in sterk veranderende tijden gemeente van Jezus Christus te zijn en te groeien in geloof, hoop en liefde – van de landelijke (herenigde) kerk nodig?
  2. Hoe kan de plaatselijke kerk – plaatselijk, regionaal of landelijk – andere kerken dienen?

Het gesprek voeren we aan de hand van het document “Verlangen naar een nieuwe kerk” dat te vinden is op https://onderwegnaar1kerk.nl/verlangendocument/. Gespreksleider op deze avond is Roelof Hoving van het Praktijkcentrum voor de kerken.

Wat doen we met de uitkomsten?

De uitkomsten en inzichten van deze avond zullen worden gebruikt om de huidige versie van het werkdocument “Verlangen naar een nieuwe kerk” te verrijken. De definitieve versie wordt medio 2020 aangeboden aan de gezamenlijke vergadering (LV en GS) van beide kerken.

Gegevens

Datum:
7 mei 2019
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

De Rank
De Rank, Lupinestraat 11
Nieuwegein,