Op 25 mei was de gemeentedag. Georganiseerd door een aantal vrijwilligers uit de kringen.

Het weer was boven verwachting. De volgende dag kon je bij wijze van spreken, aan de rode gezichten zien, wie er aanwezig was geweest.

Om half twaalf vertrok de groep van tien wandelaars vanaf recreatieterrein Oost in Tull en ’t Waal voor een mooie wandeling in de omgeving. Na ruim een uur en vele goede gesprekken voegden ze zich bij de inmiddels flink aangegroeide groep achterblijvers. Daar stond de tafel al vol met de meegebrachte etenswaren en werd er genoten van een heerlijke en overvloedige lunch. Naast het volleybalnet waren er nog andere mogelijkheden om met elkaar gezellig bezig te zijn. Rond twee uur begon de negen-kamp. De spontaan gevormde teams speelden met en tegen elkaar. Het was een gevarieerd aanbod aan activiteiten. Van touwtrekken tot kruisboogschieten en van kamelenrace tot familieskilopen. Met veel inzet werd er gespeeld, gelachen en aangemoedigd. Het was mooi om te zien hoe volwassenen en kinderen samen op trokken.

Route

Ondertussen werd er in de Voorhof voorbereidingen getroffen voor de maaltijd. Joke maakte er wat bijzonders van. Rond half zes namen zo’n vijftig personen plaats aan de keurig en feestelijk gedekte tafels. Ook het eten werd extra feestelijk opgediend. Gezien de overvloed aan eten werd het dessert even uitgesteld totdat alles was afgeruimd en de zaal opnieuw was ingericht. Toen was het tijd voor de koffie met taart. De dag werd passend afgesloten met een korte singin. Een mooie dag met volop gelegenheid voor ontmoeting.